Història

Fer vi és una manera de mostrar la nostra generositat pel fet d’estar vius, és la nostra forma de contribuir a fer millor el planeta.

JANÉ VENTURA és un celler familiar amb tradició en el món del vi des de 1914, al Baix Penedès que va començar amb Josep Jané, avi de Benjamí Jané Ventura.

La segona generació: Albert Jané Jané. Esdevé un gran distribuïdor de vins i adquireix l’actual celler del Vendrell a l’any 1954.

La tercera generació: Benjamí Jané Ventura. Inicia l’embotellat dels vins l’any 1985 i al 1988 inicia l’elaboració de caves.

Quarta generació: Gerard Jané Úbeda. Enòleg, responsable de l’elaboració dels actuals prestigiosos vins i caves de Jané Ventura.

La filosofia de totes les generacions ha estat i continua sent un entendre  el vi i la vinya com una manera de viure. Una manera que transmet respecte i admiració pel nostre entorn únic i excepcional.

D’alguna manera, la filosofia de JANÉ VENTURA a l’hora de crear els vins i caves, està inspirada en el respecte cap a l’entorn i la tradició, i el discurs del celler intenta englobar conceptes tan intangibles com la cultura, el paisatge i la creativitat, difícils de valorar però que són presents en l’ànima dels seus vins.