Xarel·lo

Jané Ventura XAREL·LO 2018

“Vinyes Velles”

Varietats
100% Xarel·lo

Terrer
Es tracta d’una selecció de petites vinyes velles dels termes municipals d’Albinyana i la Bisbal del Penedès al Baix Penedès y Cubelles al Garraf. Són vinyes de 50-80 anys. En sols pedregosos i calcaris.

Elaboració
Verema manual en caixes de menys de 20 Kgs.
Refredat raïm en càmera.
La fermentació te lloc en diferents barriques de roure francès de 300 litres de capacitat noves y d’1 any, així com en un àmfora d’argila. El vi fermenta a 18ºC i té una posterior criança en lies de 5 mesos amb bâtonnages semanals.
Es realitza una selecció de les 2 millors barriques i de l’àmfora.

Embotellat: maig 2019. 880 ampolles aquesta anyada.

Nota de Tast
Color groc palla amb matisos daurats. S’expressa tímida en nas, però van apareixent aromes a herba seca, fruites blanques (com la pera) y notes a infusió de mançanilla. Entrada agradable, punt cremós de la fusta, amb aromes a fruita blanca madura i fonoll en retronasal. Molt bona acidesa i un final lleugerament amarg típic del Xarel·lo.

Gastronomia
Carns blanques, arrossos, peixos grassos o cuinats al forn, formatges, cuina especiada, salses cremoses.

Peculiaritats
Aquest vi es de raïm blanc més autòcton de la nostra zona, el Penedès, que gaudeix d’una excel·lent adaptació al terrer i al clima. Es una planta rústica amb brots primerencs i creixement regular. Té una producció molt equilibrada i qualitativa que s’accentua a les vinyes velles.