Flor Sempreviva

de Sant Joan 2019

Varietats
75% Malvasia de Sitges i 25% Muscat
Vinyes: Prové de 5 vinyes: 2 a la Bisbal del Penedès, 2 al Montmell i 1 a Sant Pere de Ribes.

Elaboració
Verema manual en caixes. Refredat raïm en càmera. Premsat raïm sencer, desfangat estàtic de 24 hores i fermentat a 16-17 graus. S’ha mantingut amb les mares fines fins el mes d’abril.
Embotellat: Juny de 2020.
Producció: 3.500 ampolles de 75 Cl.

Nota de Tast
Color groc llimona pàl·lid amb matisos verdosos.  Intens aromàticament, amb domini d’aromes a flors blanques i tropicals i amb notes cítriques . Entrada llaminera i àmplia en boca, intensa amb records a fruita amb almívar, d’albercoc i préssec, amb un final cítric i lleugerament amarg que recorda al pomelo. Sensació fresca en tot moment, característic de la malvasia.

Gastronomia
Vi ideal per l’aperitiu i per prendre’l sol, tot i que per la seva amplitud en boca i frescor, pot acompanyar tot un àpat de menjar lleuger.

Peculiaritats
Ens hem inspirat en la Flor de Sant Joan (Sempreviva) que és una planta molt mediterrània i que té la característica del color groc que es manté si es cull en floració. A Sitges es fa servir molt per la festa del Corpus, hi ha restaurants que en tenen a les taules tot l’any. L’ampolla mostra una branqueta de la planta a través del vi que queda com amplificada. Tota l’ampolla en si representa l’etiqueta, ja que intentem reproduir al màxim el color groc de la planta.