Vinyes

El nostre marc de producció és la comarca del Baix Penedès, on es situen la nostra Finca pròpia:

Finca Els Camps

A més a més, tenim uns vint viticulors-col·laboradors que produeixen raïm per nosaltres, a la comarca del Baix Penedès, Alt Penedès, Garraf i l’Alt Camp. Totes elles sempre en el marc de la Denominació d’Origen Penedès.

Dos factors marquen la nostra viticultura: el mar i la muntanya. Les vinyes a partir de les quals elaborem els nostres vins es situen des del nivell del mar, fins a 700 m. La influència del mar i l’alçada permeten als nostres raïms mantenir una bona acidesa, el que es traduirà en vins molt frescos.

Cultivem i seleccionem cada varietat de raïm que millor s’adapta al seu microclima i al seu terrer, és l’única manera de fer vins expressius, partir de raïms en la màxima plenitud, amb una maduresa ben completa i suficientment llarga perquè hagin acumulat el màxim d’aromes, sabors…

Donem especial importància a les vinyes velles que tenen un sistema radicular més extens i permeten transmetre millor la mineralitat al vi. Sempre tenen un menor vigor i permeten que el raïm acumuli el màxim de sabors i aromes.

Des de l’any 2010 hem iniciat el conreu ecològic a les vinyes pròpies. La nostra viticultura sempre havia estat molt a prop de l’ecològica.

L’any 2008 vam realitzar el Mapa de sòls de les nostres finques. En total van ser 45 calicates en 20 hectàrees, que posteriorment van donar lloc a 18 tipus de sòls diferents (4 dels quals no existien).

El Mapa de sòls ens permet conèixer millor la vocació de cada terra per a un determinat tipus de vi, tenir més informació per com gestionar el conreu de cada vinya, sabem com es comporten les arrels… és una manera d’entendre més el vi i arribar a la seva ànima.

El terra és allò que no veiem i alhora és el factor més determinant sobre el vi. Coneixent el mapa de sòls l’estimem més i, per tant, estimem més el nostre vi.